Fış Fış Tatlısı Tarifi

Fış Fış Tatlısı Nasıl yapılır? Yapılışı ve malzemeleri neler kısaca Fış Fış Tatlısı Tarifi hakkında Detaylı tatlı tarifleri yazılarımıza bakmak isterseniz

MALZEMELER

Hamuru için:
2 adet yumurta
9 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI


Fış Fış Tatlısı Tarifi

Derin bir karıştırma kabına yumurtalar kırılır. Çatalla çırpılırken yoğurt azar azar eklenir. Tuz ve karbonat ilave edilirken çırpma işlemine sürekli devam edilir…


Fış fış tatlısının hamuru tam kek hamuru kıvamında, akıcı bir hamur olmalıdır. Bunun için un yavaş yavaş eklenerek çırpma işlemine devam edilir ve hamurun kıvamı sık sık kontrol edilir. Derin ve küçük bir tavada bolca sıvıyağ kızdırılır. Bir yemek kaşığı hamurun içine daldırılıp, kaşık hamurla dolunca tavanın içine yağa yakın bir mesafeden kızgın yağa bırakılır. Her sefe­rinde kaşık kızgın yağa batırılırsa hamur kaşığa yapışmaz.

Öte yandan şerbeti kaynatmak için su ve şeker bir tencereyle ocağa konulur. Şerbet kaynama­ya, iyice koyulaşmaya başladığında limon su- Yemekçinin notu yu eklenip, 8-10 dakika daha pişirildikten sonra altı söndürülür. Kızaran sıcak hamurlar soğuk şerbete batırıldıktan sonra ikram edilmeden önce servis tabağına sıralanır.

Not: Anadolu’da “kaynana”adı altında fış fış tatlısına çok benzeyen hamur tatllları da vardır. Annemin göz kararı öl«üsüyle evde bulabildiği sayıda yumurtayla ama mutlaka yoğurt ve karbonat da ekleyerek yaptıgı bu hamuru tuzlu olarak, isterseniz reçele veya bala batı­rarak ya da üzerine dövülmüş ceviz içi veya pudraşe­keri serperek tatlı olarak da yiyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sylvester & Tweety Çizgi filmleri 2019 2020

en güzel lif modelleri

LALE KESE LİF MODELİ YAPIMI